Шеранић: Дати подршку обољелима од церебралне парализе

Срна
Шеранић: Дати подршку обољелима од церебралне парализе

Бањалука - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић учествовао је вечерас у Бањалуци у хуманитарној трци за обољеле од парализе, која је окупила више од 250 учесника.

“Обољели од церебралне парализе су исти као и ми, само до циља стижу на другачији начин и треба да им дамо подршку у томе”, рекао је Шеранић Срни.

Он је истакао да је ова трка хуманитарног карактера и да је организована у седмици у којој је обиљежена Недјеља дјетета.

“Главна порука је да треба да се радујемо нашем, али и успјеху свог друга који дође на циљ”, рекао је Шеранић и додао да је трка значајна, како за локалну заједницу, тако и за Републику Српску.

Он је додао да ова хуманитарна трка, која је организована у оквиру “БЛ2Б” трке, указује и на значај физичке активности.

Владимир Селец, главни организатор “БЛ2Б” трке, каже да је хуманитарна трка окупила више од 250 учесника, док је у оквиру бизнис трке учествовало више од 40 тимова из компанија.

Селец је рекао да је ово прва бизнис трка у Бањалуци која је осмишљена да буде штафетна.

“Главни циљ овог догађаја није резултат, него да покажемо да су тркачи на првом мјесту хумани. Прије главне трке органозована је трка жСи посиблж, која има хуманитарни карактер, да подигнемо свијест о људима са церебралном парализом”, рекао је Селец.

Предсједник Удружења обољелих од церебралне парализе “Си посибл” Бањалука Игор Тодоровић изразио је задовољство одзивом грађана који су дошли да учешћем у трци дају своју подршку у борби против предрасуда према особама које имају церебралну парализу.

“Циљ нам је да дјецу са церебралном парализом укључимо у спортске активности и у сва друга дешавања, те да не допустимо да буду издвојени”, рекао је Тодоровић.

Он је напоменуо да је Удружење тек основано, те да му је циљ да подигне свијест код људи о овој болести, тако да особе са церебралном парализом буду што видљивије и прихваћене у друштву./крај/ба/сђп/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана