Реновирање бункера иселило студенте

Д. К.
Реновирање бункера иселило студенте

Бањалука - Станари бањалучког Студентског центра "Никола Тесла", који живе у помоћним собама, познатијим као "бункери", морали су јуче да се иселе, јер им је управа дома то наложила да би реновирали ове просторије и припремили их за долазак бруцоша.

- Морамо окречити, поправити радијаторе и убацити нове душеке. Зато смо станаре из свих 38 помоћних соба у прва два павиљона обавијестили да се морају привремено иселити - објашњава управник овог центра Славко Гламочић.

Привремено исељење ће, како тврди Гламочић, трајати пет дана, а након тога ће сви који испуњавају услове за становање у дому бити враћени. Собе су тијесне и немају прозоре, али, како истиче Гламочић, у њима живе студенти који су остали "испод црте".

- У њима су веома осјетљиве категорије. То су дјеца из вишечланих породица, без једног или оба родитеља и социјално угроженог статуса - казао је Гламочић.

И док из управе дома поручују да нико неће бити оштећен, студенти су незадовољни, јер су имали само 24 часа да напусте собе. Страхују и да неће моћи да се врате.

- Нема никога ту. Биле су три дјевојке из Брода. Покупиле су синоћ ствари и отишле кући. Нису имале гдје, а не знају хоће ли поново добити дом - рекао нам је студент Марко Ђ., којег смо срели док смо куцали на врата једног од "бункера". Предсједник Скупштине студената у Студентском центру "Никола Тесла" Љубиша Карлица поручује студентима да не страхују.

- Управа је без наше сагласности студенте иселила. Нећемо дозволити да ико буде оштећен, ако има право да станује у дому - казао је Карлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана