Рампа за директора“Космоса

М. Ч.
Рампа за директора“Космоса

Бањалука - Радници бањалучког “Космоса” јуче су поново протестовали незадовољни због нерјешавања нагомиланих проблема у предузећу и због тога што још није смијењен вршилац дужности директора Драган Илић, којем ће од идуће седмице забранити улазак у фирму.

 

Предсједник Синдикалне организације “Космоса”, која окупља већину радника који су у штрајку, Жељко Николић каже да су поново изашли на улицу, јер није испоштован договор који су постигли са ресорним министром.

- Обећана нам је исплата двије плате и смјена руководства. Добили смо само једну плату, а руководство изгледа не мисле да мијењају. Нећемо посустати, а директору неће бити дозвољен улаз у канцеларију ако не поднесе оставку. Радници су јасно поручили - или ми или он - рекао је Николић.

Радник “Космоса” Бранислав Микулић каже да је срамота да већ скоро пет мјесеци штрајкују, а да нико не реагује.

- Добили смо казну од 500 КМ, јер смо истјерали директора са радног мјеста, а њега нико не дира, иако нам није исплатио 16 плата и седам година није уплатио доприносе - каже Микулић.

У Министарству индустрије, енергетике и рударства РС кажу да су у “Космосу” организована два синдиката и да је изражена подјела међу радницима, због чега је тешко доћи до рјешења, али да настоје да обезбиједе континуитет реализације уговора, јер без тога нема ни плата за запослене.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана