Продавци и апотекари враћају цијене: Заштитне маске поново 0,20 КМ

Д. Б.
 Продавци и апотекари враћају цијене: Заштитне маске поново 0,20 КМ

БАЊАЛУКА - Продавци и апотекари који су протеклих дана подигли цијене одређених артикала враћају износе на ниво од 5. марта, када је потврђен први случај заразе вирусом корона у Српској.

Иако је ова уредба о враћању цијена на претходни ниво, коју је у понедјељак донијела Влада РС, тек данас ступила на снагу, апотекари су већ јуче почели да снижавају цијене, између осталог, једнократних заштитних маски, које су се могле купити за око 0,20 КМ, што је и до десет пута мање у односу на протекли период.

Уредба, која је донесена ради пружања додатне сигурности грађанима, обухвата 32 производа, а трговци на велико и мало који је не буду поштовали ризикују казну у распону од 1.000 до 20.000 КМ.

Извршна директорица Удружења за заштиту потрошача ДОН из Приједора Муриса Марић поздравила је ову одлуку Владе РС.

- На подручју Приједора ниједан маркет није био подигао цијене животних намирница, али су нам се грађани жалили на апотеке које су заштитне маске продавале по много вишој цијени него што је била прије ове ситуације - рекла је Марићева позвавши грађане који примијете одступање цијена одређених производа да то одмах пријаве.

Предсједник Удружења потрошача “Реакција” Бањалука Душан Срдић каже да су се претходних дана Бањалучани углавном жалили на поскупљење једнократних заштитних маски.

- Цијене животних намирница су углавном на истом нивоу као и прије 20 дана - казао је Срдић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана