Поново пропала продаја Слатекса: Имовину од 7,7 милиона неће ни за 2,5

nezavisne.com
Поново пропала продаја Слатекса: Имовину од 7,7 милиона неће ни за 2,5

Бањалука - И пети покушај продаје Геронтолошког центра "Слатекс" у Слатини је пропао јер заинтересованих купаца на данашњој лицитацији, као и за све претходне до сада, није било.

Имовина процијењена на 7,76 милиона марака могла се купити за 2,48 милиона КМ, што је била најнижа цијена по којој су се објекти и опрема овог центра могли продати.

Према ријечима Влајке Гурешића, стечајног управника, о даљим потезима одлучиће Одбор повјерилаца, који ће у за седам дана одржати сједницу.

Комплекс има шест објеката са 4.550 квадрата корисне површине, земљиште површине 5.498 квадратних метара те геронтолошка опрема, хотелска и угоститељска опрема, возила, алат и инвентар. Центар има смјештајне капацитете од 174 лежаја у 99 соба.

Потраживања према "Слатексу" износе око 11 милиона марака, а највећи повјериоци су углавном банке преко кредита. Када су радници у питању, обавезе према њима су измирене за 2015. и 2016. годину и још им се дугује око 300.000 марака обавеза. На дан отварања стечајног поступка радио је 21 радник.

Луксузно опремљен Геронтолошки центар "Слатекс" отворен је 2011. године да би 2016. био затворен, а за његову изградњу је потрошено готово шест милиона марака.

Лоша попуњеност те оптерећеност бројним кредитима и каматама приморали су Министарство здравља и социјалне заштите РС да покрене поступак ликвидације над овом јавном установом да би у марту прошле године био отворен стечајни поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана