Полицијски оркестар МУП-а на Светосавском балу у Бечу

С. Ђ.
Полицијски оркестар МУП-а на Светосавском балу у Бечу

Бањалука - Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске наступиће под диригентском палицом Душана Покрајчића 24. јануара 2019. године на 22. светосавском балу у Бечу.

Ово је уједно и премијерни наступ овог оркестра у иностранству. Оркестар броји 20 професионалних музичара, који ће се публици представити у склопу специјалног наступа на Светосавском балу.

- Ово нам је прво гостовање ван граница Републике Српске и веома смо срећни и узбуђени што нам је, након само годину од формирања оркестра, указана велика част да гостујемо на Светосавском балу заједно са еминентним именима из свијета музике и да представљамо Српску пред важним гостима у Бечу - рекла је шеф Полицијског оркестра МУП-а РС Јелена Атлагић. Оркестар је основан 1. децембра 2017. године, као један од симбола МУП-а, али и Републике Српске. Учествује у обиљежавању свих значајнијих догађаја од републичког значаја, дефилеима, концертима, као и приликом дочека високих делегација. На њиховом репертоару се налазе дјела класичне музике, родољубиве композиције, као и обраде забавне и филмске музике.

- Наш наступ на Светосавском балу у Бечу смо прилагодили таквој врсти манифестације и гости бала ће сигурно бити одушевљени пјесмама које смо, заједно са маестром Војканом Борисављевићем, одабрали за ову прилику - рекла је Атлагићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана