Одржана Трка познатих љубитеља Јахорине

Срна
Одржана Трка познатих љубитеља Јахорине

Јахорина - На скијашкој стази Пољице на Јахорини вечерас је одржана "Трка познатих љубитеља Јахорине", која је окупила око 73 истинска заљубљеника у скијање, а отворио ју је прослављени италијански скијаш Алберто Томба.

Прво мјесто у мушкој категорији освојио је Максим Кусмук, друго Владимир Лучић и треће Александар Провић.


у женској категорији Жана Новаковић освојила је прво мјесто, друго Мирјана Гранзов, док је треће мјесто припало Сари Лучић.

Маркетинг менаџер хотела "Термаг" Немања Вучетић рекао је новинарима да је наступило 20 жена и 53 мушкарца и да су у овом хотелу поносни што су један од организатора "Трке познатих љубитеља Јахорине".

"Био је велики одзив грађана и трка је на једном мјесту окупила све оне који заиста воле ову планину. Све је протекло у најбољем реду", рекао је Вучетић и додаи да су предвозачи мушке трке били параолимпијци Фахрудин Ћатовић, Нијаз Мемић и Јовица Гореда.

Вучетић додаје да је од 20.00 часова до 20.30 часова предвићено дружење са прослављеним скијашем Албертом Томбом.

Глумац Франо Ласић рекао је да цијели живот скија на Јахорини и обожава ову планину, али да се није данас такмичио већ да је дошао да подржи ову акцију како би Јахорина поново постала олимпијска планина, као што је била.

Учесник "Трке познатих" пјевачица Ана Станић каже да је задовољна стазом, атмосфером, људима, те да је ово одличан начин да се промовише Јахорина.

Осим Томбе, који је био главна звијезда трке, учествовали су и бројне јавне личности, међу којима су скијаш Бојан Крижај, Јуре Кошир, Жана Новаковић, Звонимир Ђукић Ђуле, Синиша Михајловић, Марко Кусмук, Ана Станић, Мирослав Тањга, Весели Јевросимовић, Михајло Пјановић, Огњен Короман, Лајла Торлак, Невен Бошковић и многи други.

Организатори трке су Олимпијски центар "Јахорина", Удружење хотелијера Јахорине и Туристичка организација Источно Сарајево, уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Републике Српске, те уз помоћ бројних пријатеља домаћих компанија.

Пријатељи "Трке познатих љубитеља Јахорине" су Радио-телевизија Републике Српске, Радио "Антена" Сарајево, Радио "Микс", Нова банка, компаније "М:тел", "Го про", "Ап тренд маркетинг солушнс", "Проинтер", "Плантаже", "Јелен пиво", "Мајкрософт", "Сони", "Грација", "Петрол", "Форд", "Компрекс", Златара "Софић", Ресторан "Кибе", "Алфа секјурити" и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана