Нови директор Домa пензионера до маја

В. К.
Нови директор Домa пензионера до маја

Бањалука - Име новог руководиоца бањалучког Дома пензионера требало би да буде познато до почетка маја.

Помоћник министра за рад и запошљавање у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите РС Мира Васић казала је да су упутили приједлог кадровској комисији Владе за доношење одлуке о расписивању новог конкурса за избор и именовање директора Дома пензионера.

- Очекујем да ће та одлука бити брзо донесена и да би ствари требало да буду јасније можда и током ове седмице, а најкасније до почетка маја - истакла је Васићева.

У међувремену би Влада РС, додала је она, требало да одлучи да ли ће до завршетка конкурсне процедуре поставити новог вршиоца дужности или ће Илија Вујичић, в.д. директора у оставци, бити на тој позицији до избора новог директора.

- Нови конкурс за избор и именовање директора ове установе ће сигурно бити расписан, а Влада ће одлучити ко ће и у којој форми руководити Домом до избора новог директора - казала је јуче Васићева. Истакла је да ће посљедњи конкурс за директора Дома, који је расписан лани, али није до краја спроведен, бити поништен.

Вујичић, који је од 2011. в.д. директора бањалучког Дома пензионера, прије десетак дана поднио је оставку на ту позицију и отишао на годишњи одмор, а да прије тога није никога писмено овластио да руководи овом установом.

У Синдикалној организацији Дома пензионера су истакли да је ова установа у великим губицима, а имају бројне замјерке на Вујичићев рад. Он је, како су истакли, иза себе оставио, између осталог, акт којим је незаконито смањио цијене раде запослених са 135 марака на 106 марака, на основу чега су потраживања радника прешла 80.000 марака, па је десетак радника Дома већ поднијело тужбу против послодавца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана