Наредних дана топло, на истоку повремени пљускови

Срна
Наредних дана топло, на истоку повремени пљускови

Сарајево - У Републици Српској и Федерацији БиХ наредна три дана преовладаваће топло и промјенљиво вријеме, на истоку нестабилно уз повремене пљускове.

у суботу, 28. јула, очекује се претежно сунчано и топлије вријеме уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.


На истоку ће остати нестабилно вријеме уз повремену кишу током јутра, а поподне ће се понегдје јавити локални пљускови са грмљавином.

Минимална температура ваздуха износиће од 15 до 21, у вишим предјелима до 12 степени. Највиша дневна температура ваздуха износиће од 27 до 34, у вишим предјелима од 23 степена Целзијуосова.

У недјељу, 29. јула, преовладаваће топло и промјенљиво вријеме уз сунчане периоде и повремене пљускове.

У првом дијелу дана пљускови ће се јављати понегдје на западу, а поподне ће бити суво и сунчаније, осим на истоку гдје ће бити нестабилније вријеме уз повремене пљускове са грмљавином.

На југу и крајњем сјеверу задржаће се претежно сунчано вријеме.

Минимална температура ваздуха износиће од 17 до 23, у вишим предјелима од 14 степени, а највиша од 26 до 32, на југу до 35, у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова.

У понедјељак, 30. јула, биће топло и сунчаније вријеме уз малу до умјерену облачност.

На истоку и даље остаје нестабилно уз повремене локалне пљускове са грмљавином средином дана, док ће на југу бити врућине.

Минимална температура ваздуха кретаће се од 16 до 21, на југу до 24 степена, а највиша дневна од 27 до 32, на југу до 36, у вишим пределима од 23 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана