На Вучијаку сјећање на 626 погинулих бораца

Срна
Foto: Срна

ПРНЈАВОР - У Спомен-храму на Вучијаку је, служењем свете литургије, парастосом и полагањем вијенаца код спомен-плоча са уклесаним именима 626 погинулих бораца са подручја Прњавора у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, почело обиљежавање 24. марта - Дана града.

Градоначелник Дарко Томаш рекао је да никада неће бити заборављена жртва коју су поднијели ствараоци Републике Српске и да управо због тога сваке године обиљежавање Дана града почиње на Вучијаку одавањем почасти погинулим борцима.

Томаш је захвалио и свим суграђанима који су својим радом и ђеловањем допринијели да Прњавор од прошле године добије статус града.

Предсједник градске Борачке организације Перица Ђумић нагласио је да свако ко заборави 626 имена људи који су свој живот дали на бранику отаџбине - заборавио је себе, Републику Српску и град Прњавор.

“Ови људи су дали највредније што су имали, свој живот, и задужили, не само нас, него и наша покољења. Због тога морамо генерацијама које долазе пренијети сјећање на погинуле суграђане и указати на историјски значај борбе српског народа за слободу на овим просторима”, изјавио је Ђумић новинарима.

У току дана вијенци ће бити положени и код спомен-обиљежја у Шибовској.

Свечана сједница Скупштине града заказана је за 18.00 часова у прњаворском Центру за културу и туризам, гђе ће заслужним појединцима и организацијама бити уручена највиша признања и награде.

Програм обиљежавања Дана града биће прилагођен Дану жалости у Републици Српској проглашеном након терористичког напада у Москви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана