Мацановић предсједник Иницијативног градског одбора СДС-а Бањалука

Срна
Мацановић предсједник Иницијативног градског одбора СДС-а Бањалука

Бањалука - Небојша Мацановић именован је вечерас у Бањалуци за предсједника Иницијативног градског одбора Изворног СДС-а Бањалука.

Мацановић је истакао да му је циљ да помогне да се убрзо формира градски одбор Изворног СДС-а у Бањалуци.

"Једно од кључних питања којима ће се бавити Изворни СДС биће и унутар-српски сукоби политичких странака", рекао је Мацановић новинарима у Бањалуци и додао да је ово патриотска и демократска странка.

Члан Иницијативног градског одбора Изворног СДС-а Бањалука Витомир Поповић рекао је да је значајна чињеница да је све већи број људи, посебно младих, заинтересованих за Изворни СДС.

Према његовим ријечима, они који су 1990. године учествовали у стварању Српске демократске странке "нису били такве кукавице да гледају само свој лични интерес" него им је главни интерес био да заштите националне интересе и српски народ.

Поповић је истакао да је тадашњи СДС дао велики допринос стварању Републике Српске, што неки сљедбеници нису успјели препознати и врло брзо су националне интересе уступили другим интересима.

"Забрињава то што су они на тај начин постали подложни разним утицајима, како изнутра, тако и из вана", оцијенио је Поповић.

Поповић сматра да је једно од најозбиљнијих питања управо нејасно дефинисање националних интереса или спорно залагање за оно што би требало да представља јасне интересе Републике Српске у дијелу који се тиче заштите српског народа и саме Републике Српске.

"Остао сам збуњен чињеницом да се једним крупним кораком пошло у преношење читавог низа надлежности, које смо ми крвљу плаћали", рекао је Поповић.

Напомињући да су ентитети оснивачи Централне банке БиХ, Поповић је рекао да формирање било каквог фонда на нивоу БиХ и уступање средстава различитим институцијама над којима Српска нема никакву контролу, води осиромашењу Репубилке Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана