Липовача: Повратници добили пут

М. В.
Липовача: Повратници добили пут

Градишка - Потпредсједник РС Енес Суљкановић и начелник општине Градишка Зоран Латиновић отворили су новоизграђени пут и примарну канализациону мрежу у градишком приградском насељу Липовача.

Градњу 3,6 километара пута финансирало је Министарство за избјегла и расељена лица ФБиХ са око 250.000 КМ, те мјештани и локална заједница. Начелник Градишке Зоран Латиновић рекао је да је Липовача добила урбанији изглед и могућност да се шири.

- Циљ је да се пројекат изградње заобилазнице Чатрња - Брестовчина споји са путем у Липовачи и настави градња секундарне канализационе мреже у насељима Сточна пијаца и Жеравица - рекао је Латиновић.

Пројект менаџер Агенције за локални развој Ненад Кесић рекао је да је ово један у низу пројеката које су радили у руралним дијеловима општине. Суљкановић је истакао да изградња пута и канализације у Липовачи доказује да локална управа у Градишци води рачуна о повратницима.

- Овдје су се повратници интегрисали у своју локалну заједницу, која води рачуна о њима. Људи у дијаспори треба да се врате у своје родно мјесто, гдје су изградили куће, и да своја искуства и новац уложе у покретање привредних активности, чиме би обезбиједили отварање нових радних мјеста - рекао је Суљкановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана