Кузмићима плац препрека до нове куће

Д. С.
Кузмићима плац препрека до нове куће

Бањалука - Деложација породице Радомира Кузмића из куће у бањалучком насељу Чесма одгођена је за три мјесеца, јер су им надлежни обећали помоћ у градњи новог дома, али под условом да сами обезбиједе грађевинско земљиште.

Ријеч је о породици која је за вријеме рата кућу у селу поред Славонског Брода мијењала за кућу у Бањалуци, али, на иницијативу старих власника, тај уговор је поништен.

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица РС Драго Вулета каже да су спремни помоћи породици Кузмић.

- Први пут Кузмић је изразио спремност да прихвати друго рјешење, схвативши да не може више остати у овој кући. Ову породицу ћемо укључити у пројекте које реализујемо, али с тим да они сами обезбиједе грађевинско земљиште - рекао је Вулета и додао да ће им у међувремену понудити алтернативни смјештај.

Међутим, Кузмић истиче да нема новца ни за основне потребе породице, а камоли за куповину грађевинског земљишта, које кошта око 20.000 КМ. Он је позвао Градску управу Бањалука да му помогну и обезбиједе комад земље у Чесми. Кузмић је прије више од мјесец пријетио да ће се дићи у ваздух, ако дође до деложације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана