Кредит асфалтира пут

М. Ми.
Кредит асфалтира пут

Бањалука - Влада РС дала је јуче сагласност "Путевима РС" за кредитно задужење у износу од 8,02 милиона марака за наставак градње регионалног пута Котор Варош - Кнежево, односно за асфалтирање дионице од Соколина до Живиница.

Градња овог регионалног пута обустављена је у прољеће 2015. године због недостатка новца у буџету "Путева РС", а након што је ово предузеће затражило сагласност за кредит извођач радова "Нискоградња" из Лакташа вратио је машине на трасу и започео припреме за асфалтирање.

-  Створени су сви услови за наставак градње, а очекујемо да све буде завршено до зиме. Дио пута који је већ урађен није уништен што ће нам олакшати посао - рекао је директор "Нискоградње" Љубо Ћубић.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан поздравио је наставак градње, оцијенивши да је она значајна за двије општине.

- Наши привредници улажу у Кнежево, а велики број становника те општине запослен је у нашим фабрикама. Овај пут доноси само добро и надам се да ће бити завршен до краја грађевинске сезоне - казао је Сакан.

Влада је "Путевима РС" дала зелено свјетло и за кредит у износу од 12,70 милиона КМ за градњу регионалног пута Горњи Подградци - Мраковица,  те реконструкцију пута Стари Мајдан - Разбој до границе са ФБиХ, односно поддионице Бронзани Мајдан -  Тромеђа у износу од 8,85 милиона КМ. "Путеви" су добили сагласност и за задужење у износу од 1,99 милиона КМ за модернизацију пута Вршани - Црнељево - Батковићи - Остојићево - Бродац - Рача.

Влада је донијела и одлуку да 144.785 марака из буџетске резерве буде одобрено домовима здравља у Оштрој Луци, Новом Горажду, Хан Пијеску, Калиновику, Трнову, Љубињу и Берковићима за уплату пореза и доприноса за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана