Код Требиња се гради фабрика која ће запошљавати инвалиде

Срна
Код Требиња се гради фабрика која ће запошљавати инвалиде

Требиње - У Волујцу код Требиња ускоро би требало да почне изградња фабрике за производњу медицинске опреме, која ће запослити око 170 особа са инвалидитетом, рекао је данас предсједник Удружења особа са инвалидитетом БиХ Зијад Арапчић.

Арапчић је додао да ће и око 1.000 људи радити код куће, односно ручно монтирати медицинску опрему.

"Надамо се да ће све особе с инвалидитетом које могу да раде на овај начин наћи запослење и да ће се осјећати корисним јер ће моћи да живе од свог рада", рекао је Арапчић и додао да ће бити мјеста и за физички здраве особе.

Он је навео да ће градња фабрике трајати од осам мјесеци до годину дана, те изразио захвалност градоначелнику Требиња Луки Петровићу и његовом кабинету који су омогућили да се у најбржем року заврши потребна документација.

Арапчић је током инвестиционе конференције која се одржава данас у Требињу истакао да велику подршку у реализацији пројекта имају и од одборника у Скупштини града Мијата Шаровића.

На конференцији је истакнуто да је у завршној фази и регистрација предузећа, односно друштва са ограниченом одговорношћу које ће се бавити професионалном рехабилитацијом и запошљавањем особа са инвалидитетом.

На посљедњој сједници Скупштине града донесена је одлука да се за градњу фабрике прода земљиште Удружењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана