Гости до поноћи подебљаће пазар

Милијана Латиновић
Гости до поноћи подебљаће пазар

БАЊАЛУКА - Републички штаб за ванредне ситуације ублажио је јуче досадашње мјере па је кафићима од сутра омогућено да раде два сата дуже, а угоститељи истичу да ће гости до поноћи, те музика уживо у баштама локала подебљати пазар.

На јучерашњој сједници Републичког штаба за ванредне ситуације одлучено је и да се на јавним мјестима може окупљати до 100, а на приватним 50 људи. Осим тога, дозвољена је и публика на трибинама, као и музика уживо, али на отвореном простору.

Мјере које према одлуци штаба и даље остају на снази у борби против вируса корона су ношење маске у затвореном, те одржавање физичке дистанце.

Директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић рекао је да закључци остају на снази до 7. јуна истакавши да је Републички штаб ставио ван снаге мјеру рада од куће и одредио повратак у нормални радни процес, истичући да се ова мјера односи на правне субјекте, републичке органе управе, органе јединица локалне самоуправе и остале субјекте који врше јавна овлашћења.

Ублажене мјере највише су обрадовале угоститеље који кажу да је продужетак радног времена најљепша вијест од почетка пандемије.

- Радно вријеме до поноћи значиће нам много, за та два сата сигурно ћемо остварити боље пазаре и поправити донекле финансијску ситуацију. Посљедњих дана повећан је број гостију, тако да ће ово ублажавање мјера свима донијети олакшање - рекао је за “Глас Српске” Златан Татић из Удружења послодаваца угоститељства и туризма “Хорека”.

Истакао је да и повећање броја људи на отвореном и у затвореном простору улива наду да ће се у наше животе ускоро вратити бар мини-концерти и друге манифестације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана