Донација Фондације »Новак Ђоковић« за БиХ и Хрватску

Агенције
Донација Фондације »Новак Ђоковић« за БиХ и Хрватску

Београд - Фондација "Новак Ђоковић" уручила је данас Канцеларији UNICEF-а у Србији донацију од 110.000 евра за помоћ поплављеним подручјима у Босни и Херцеговини и Хрватској.

Представница Фондације Горана Џуџа Јаковљевић истакла је да ће део помоћи,  од 100.000 евра, бити уложен у обнову два вртића, у Шамцу и Санском мосту у БиХ, док ће се 10.000 евра у Хрватској уложити у набавку дезинфекционих средстава и средстава за заштиту од зараза, које угрожавају здравље дјеце.

"Фондација ће наставити и даље да се бави дјецом и њиховом добробити и драго нам је да наша сарадња са UNICEF-ом може да помогне и дјеци ван границе Србије", рекла је Јаковљевићева.

Директор канцеларије UNICEF-а у Србији Мишел Сен Ло захвалио се на великодушној донацији Фондације намењеној сусједним државама.

"Донација ће помоћи да се изграде вртићи, а то ће помоћи деци да поврате права на образовање, игру и права да развију њихове потенцијале", рекао је Сен Ло.

Фондација "Новак Ђоковић" је прије неколико дана саопштила да је захваљујући великом одзиву хуманих људи широм свијета и личној донацији свог оснивача, до сада прикупила 1,5 милиона долара за обнову предшколских објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана