Добробит дјеце на првом мјесту

С. М.
Добробит дјеце на првом мјесту

Бањалука - Ми имамо право да живимо, дишемо, природи да се дивимо, учимо, читамо и пишемо.

Ово је порука, коју су јуче упутили малишани вртића "Принцеза Катарина Карађорђевић" из Лакташа на централној манифестацији обиљежавања Дјечије недјеље у Бањалуци. Манифестација је одржана под слоганом "Срећна дјеца - срећни људи", а ђацима који су написали најбоље литерарне радове награде је уручила предсједник Владе РС Жељка Цвијановић. Она је истакла да је добро функционисање породице веома важно за одрастање дјеце.

- Овом манифестацијом озваничили смо сарадњу између неколико министарстава, а све у функцији добробити дјеце - истакла је Цвијановићева.

Министар породице, омладине и спорта РС Јасмина Давидовић рекла је да је награђено 12 радова распоређених у четири категорије.

- Освојио сам прву награду за литерарни рад на тему "Свако дијете срећна лица чува једна породица" - рекао је ученик деветог разреда из Дворова Стефан Ранкић.

Савјет ученика Средњошколског центра "Петар Кочић" у Шипову је у сарадњи са библиотеком организовао дружење основаца и средњошколаца, с циљем популарисања књиге. Маскирани малишани продефиловали су улицама Рогатице и Бијељине, а цртежима и рецитацијама Дјечија недјеља обиљежена је и у Приједору, Модричи, Фочи и Сребреници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана