Ђајић: Промовисати здравствене услуге у иностранству

Срна
Ђајић: Промовисати здравствене услуге у иностранству

Бањалука - Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић истакао је у разговору са делегацијом привредника из дијаспоре да ће УКЦ моћи пружити потпуну здравствену заштиту људима који живе у иностранству по доста приступачнијим цијенама него у земаљама гдје раде, те да је у ту сврху припремио 35 модерно опремљених једнокреветних апарманта.

Ђајић је навео да је циљ УКЦ-а, осим градње објеката и набавке најсавременије опреме, додатна едукација запослених.

“Наши љекари се већ едукују у Аустрији, Русији, Словенији, Србији, али и код нас долазе еминентни стручњаци из свијета. То ће пуно значити за наше људе, који раде у иностранству у смислу да ће у УКЦ добити потпуну здравствену заштиту коју би добили у земљама гдје раде, али по далеко приступачнијим цијенама”, рекао је Ђајић.

Он је објаснио да ће у једнокреветним апартманима, које је у ту сврху припремио УКЦ, бити смјештени сви заинтересовани, али по приступачним економским цијанама.

Ђајић је током јучерашње посјете УКЦ-у Републике Српске делегације привредника из дијсапоре разговарао и о могућности јачег повезивања УКЦ-а и дијаспоре, те промоцији услуга ове здрваствене установе у иностранству.

Ђајић је захвалио привредницима из дијаспоре који су пронашли времена да посјете овај медицински центар, те их упознао са радом установе и понудио могућност додатне сарадње да би грађани Српске у иностранству добили здравствену заштиту у УКЦ-у Српске, саопштено је из ове здравствене установе.

Привредници из дијаспоре изразили су задовољство условима у којима УКЦ Српске ради, сврставајући ову здравствену установу у ранг са свим водећим клиникама у земљама гдје су запослени, те су обећали помоћ у реализацији планираних циљева управе, са посебним акцентом на промоцију УКЦ-а Српске у земљама ЕУ и шире.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана