Центар за едукацију “Твоја ријеч”: Хуманитарни број 1415 активан до краја маја

Милијана Латиновић
Центар за едукацију “Твоја ријеч”: Хуманитарни број 1415 активан до краја маја

Бањалука - Хуманитарни број 1415, намијењен за прикупљање помоћи за дјецу са аутизмом и оснивање Центра за рану интервенцију, отворен је 1. маја и биће активан до краја мјесеца.

Акцију “Боримо се за дјецу са аутизмом” чији је циљ прикупљање новца за оснивање Центра за рану интервенцију у Бањалуци покренуо је Центар за едукацију “Твоја ријеч”.

Тим поводом у четвртак је у Бањалуци организована и хуманитарна вечера на којој су представници Центра за едукацију угостили добре и хумане људе, представнике Организације жена Савеза Срба у Шведској, који су препознали проблем с којим се сусрећу дјеца с аутизмом и одлучили да помогну.

Предсједник Управног одбора Центра за едукацију “Твоја ријеч” Оливера Ратковић је навела да је много дјеце са развојним проблемима, а на нивоу БиХ не постоји званична институција која се бави овом циљном групом.

- Наш циљ је оснивање Центра за рану интервенцију, јер смо пре три године добили просторије од Града Бањалуке. Имамо кадар, имамо опрему, неопходна су нам средства са којима бисмо могли да радимо 24 сата и да се проблем препозна на време -  казала је Ратковићева.

Додала је да би Центар за рану интервенцију побољшао опште стање дјеце са развојним потешкоћама, кроз организован свакодневни стручан рад и помоћ њиховим породицама.

- Веома добро знам шта овој деци треба и драго ми је да на неки начин можемо помоћи. Покренућемо сарадњу са Удружењем “Твоја ријеч” како бисмо помогли деци са аутизмом - рекла је предсједник Организације жена Савеза Срба у Шведској Радмила Ериксон.

“Твоја ријеч”

Центар за едукацију “Твоја ријеч” је добровољна друштвено-хуманитарна и непрофитна организација, која окупља особе са аутизмом и поремећајем вербалне комуникације, понашања и учења, а у циљу едукације, рехабилитације, реедукације и социјализације.

- Центар успјешно ради већ четири године и окупља 41 дијете са аутизмом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана