Берић: Дјеци која су лијечена од рака омогућити лакши упис у средњу школу и факултет

Срна
Берић: Дјеци која су лијечена од рака омогућити лакши упис у средњу школу и факултет

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" Милан Берић очекује да заживи иницијатива којом ће дјеци која су лијечена од рака бити омогућен лакши упис у средњу школу и факултет.

"Док су њихови вршњаци ишли редовно у школу, ова дјеца су се борила за живот. Они су извојевали једну тешку битку", рекао је Берић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да се Удружење у овој иницијативи водило позитивним примјерима из Србије и Хрватске и да су наишли на добро разумијевање надлежних институција Српске.

"Тешка је борба родитеља и обољеле дјеце, али смо срећни што смо од оснивања удружења прије десет година наишли на отворена врата институција, медија и појединаца", рекао је Берић.

Он је истакао да је данас свијест о малигним болестима код дјеце далеко развијенија него прије неколико година, те је указао на важност раног откривања болести имајући у виду да је у том случају постотак излијечења већи.

"Удружење се на разне начине труди да помогне болесној дјеци. У Родитељској кући у Бањалуци тренутно борави шест породица чија се дјеца лијече на Универзитетском клиничком центру Српске, а за осам година рада кроз ову кућу је прошло 193 дјеце", рекао је Берић.

Представници Удружења "Искра" данас су на Тргу Крајине дијелили промотивни материјал, поводом обиљежавања Свјетског дана дјеце обољеле од малигних болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана