Аграрни фонд Бијељина: Исплата подстицаја до краја марта

Љ. А.
Аграрни фонд Бијељина: Исплата подстицаја до краја марта

Бијељина - Из Аграрног фонда града Бијељина закључно са јануаром исплаћено је око 300.000 марака од укупно планираних 1,1 милион КМ подстицаја за прошлу годину, а до краја марта очекује се исплата и преосталог новца.

Ово су истакли у Аграрном фонду нагласивши да је новац исплаћиван по производним гранама које произлазе из Стратегије развоја града.

- Захтјеве смо примали до краја новембра. Комисија је изашла на терен и обавила увид. Формирани су спискови и сад је све спремно за исплату - рекао је директор Аграрног фонда Иван Стевић и додао да је за производњу дувана исплаћено око 40.000 марака подстицаја.

Стевић је нагласио да је највећи број захтјева поднесен у области сточарства и пластеничке производње.

- За сточарску производњу је поднесен 461 захтјев. Углавном ту имамо већи број захтјева сваке године. Све више нам се обраћају и са захтјевима у области пластеничке производње којих је у прошлој години било 143 - рекао је Стевић.

Нагласио је да на основу поднесених захтјева треба да буде исплаћено око 320.000 марака за сточарство, 70.000 КМ за пластеничку производњу, а за производњу нових засада 50.000, те за откуп воћа и поврћа око 140.000 марака. Према његовим ријечима, Стратегијом развоја града Бијељина дефинисане су пољопривредне области које се стимулишу. Међутим, у посљедње вријеме појављују се и нове иницијативе.

- Информисани смо да група произвођача у Драгаљевцу код Бијељине намјерава да почне да се бави узгојем малина. Уколико се ова идеја реализује, ми ћемо пружити подршку - рекао је Стевић.

Бијељина је једина локална заједница у БиХ која има аграрни фонд. Ријеч је о локалном извору новца за подршку пољопривреди и селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана