Аћић: Радо ћу се одазвати евентуалном позиву из Тужилаштва

Срна
Аћић: Радо ћу се одазвати евентуалном позиву из Тужилаштва

Бањалука - Потпредсједник ДНС-а Марко Аћић изјавио је да ће се, уколико буде позван, радо одазвати надлежном тужилаштву да каже шта мисли у вези са истрагом о смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића, додајући да он о томе нема других информација.

"Али, ако будем позван, ја ћу се као и увијек врло радо одазвати", рекао је Аћић новинарима у Бањалуци.


Он је навео да не жели да коментарише "различите доживљаје у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске", које је данас затражило од ДНС-а да истражним органима хитно доставе све доказе о наводним пропустима који су почињени у истрази о смрти Драгичевића.

"У вези с тим, најрелевантнији да дају одговоре су предсједник ДНС-а /Марко Павић/ и замјеник предсједника /Недељко Чубриловић/", рекао је Аћић.

Из МУП-а су данас саопштили да је "очито да чланови ДНС-а имају одређена сазнања која нису позната истражним органима", с обзиром на то да је ДНС јуче оцијенио да је вођена непрофесионална истрага у вези са смрћу Давида Драгичевића и да службеници МУП-а "нису требали да излазе у јавност са непотпуним и контроверзним информацијама, све до њеног окончања".

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је данас да тражи од надлежног тужилаштва да саслуша чланове ДНС-а који имају сазнања у вези са убиством младог Бањалучанина Давида Драгичевића.

Тијело Давида Драгичевића, чији је нестанак полицији пријављен 18. марта, пронађено је 24. марта на локацији гдје се рјечица Црквена улива у Врбас, у непосредној близини тврђаве Кастел у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана