Власеница: Преминуо док је чекао возило Хитне помоћи

Горан Маунага
Власеница: Преминуо док је чекао возило Хитне помоћи

Власеница - Правдајући се да нема горива ни возача, Хитна помоћ Дома здравља Власеница није реаговала на позиве из маркета "Зворничанка", гдје је посјетилац Петко Цвијетић (61) доживио срчани удар. Унесрећени је, тврде свједоци, након пола часа мучења преминуо.

Тек кад је Полицијској станици у Власеници јављено да је човјеку позлило, на лице мјеста за два минута дошао је полицајац који је Цвијетића са случајним пролазником унио у аутомобил тог пролазника. Унесрећеног су одмах одвезли у Дом здравља, који је од маркета удаљен свега 600 метара, али било је касно.

- Превезли смо га за неколико минута, у Дому здравља покушали су реанимацију, али узалуд. Констатована је смрт од срчаног удара. Хитну помоћ звало је доста људи. Једном су рекли да нема возача, други пут да нема бензина, а онда се више нису јављали. Према ријечима очевидаца, самртнички ропац унесрећеног трајао је око пола часа - каже Власеничанин који је с полицајцем покушао да помогне унесрећеном. Додао је да ће бити свједок на суду ако породица покрене процес против Дома здравља.

Директор Дома здравља Гордана Бајић каже да је возило Хитне помоћи дошло када је то било могуће, односно када је дошао возач. На констатацију да су Цвијетића довезли полицајац и суграђанин у његовом возилу, Бајићева је рекла: "Па шта, зар се то не дешава нигдје".

- Тај ко вам је то рекао, нека вам и објасни, а ја не могу да вам телефонским путем дајем никакав извјештај - рекла је Бајићева и спустила слушалицу.

У Полицијској станици Власеница потврђено је да је на позив из "Зворничанке" на лице мјеста упућен полицајац у недјељу, 10. августа, у 17.15 часова.

- Полицајац је отрчао до "Зворничанке" која је у близини Полицијске станице јер је тако било брже него да је ишао полицијским возилом. Он и још једно лице унесрећеног су одвезли до Дома здравља, гдје је констатована смрт усљед срчаног удара - рекли су у Полицијској станици.

Послије овог догађаја на друштвеним мрежама кренула је бујица коментара грађана Власенице који кажу да су "огорчени на СДС-ове кадрове у Дому здравља којима командује Остоја Драгутиновић". Драгутиновић је посланик СДС-а у Народној скупштини Српске и члан СДС-овог тима за здравство. Драгутиновић каже да је у вријеме тог догађаја био на мору и да га о томе нико није извијестио.

- За тај случај први пут чујем од вас. А што се тиче тог да ја постављам кадрове у Дому здравља, то није тачно - каже Драгутиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана