Трешњик и Шибови биће уређени до 1. маја

Весна Поповић
Трешњик и Шибови биће уређени до 1. маја

Бањалука - Омиљена излетишта становника Бањалуке Трешњик и Шибови биће уређени наредних дана да би 1. маја по традицији примили све оне који желе да слободно вријеме проведу у природи.

У Градској управи су рекли да је у овој години за кошење ова два излетишта Програмом заједничке комуналне потрошње предвиђено 16.000 КМ.

- На Шибовима ће се косити 18. и 19. априла и то прије познате планинарске акције "Бањалучка трансверзала". Трешњик на Бањ брду на распореду је да буде покошен 28. и 29. априла. Биће то уређено прије 1. маја, када се традиционално очекује долазак великог броја Бањалучана који ће Празник рада прославити са породицом и пријатељима - навели су у Градској управи и додали да је планирано да ова излетишта у 2017. години буду три пута покошена.

Напоменули су да ће, осим излетишта, до 22. априла бити покошени сви паркови, центар града, главне саобраћајнице те простори спомен-обиљежја.

- Прије Дана града ће бити засађено сезонско цвијеће у цвијетњацима на подручју града, а почеће и кошење зелених површина у мјесним заједницама Центар један и два - рекли су у Градској управи.

Ова вијест нарочито је обрадовала Бањалучане који планирају да 1. мај проведу на градским излетиштима.

- Град се сваке године потруди да Трешњик, а и друга излетишта на прољеће, али и током љета буду уређена да приме излетнике. Са пријатељима ћу провести 1. мај на Трешњику и сада је само важно да на тај дан не пада киша мада нам ни то неће сметати - рекла је Мирјана Градина.

И за Стојана Панића је важно да град сваке године толико пажње посвећује одржавању зелених површина.

- Бањалука није само центар града, већ и Бањ брдо или Шибови. То су оазе зеленила и нетакнуте природе недалеко од урбаног дијела града пуног смога, од великог броја аутомобила и бетона о којима морамо водити рачуна. Не би било лоше да се на још неким локацијама на исти начин уреде нова излетишта - казао је Панић.

Уклањање траве

У Градској управи су казали да су јуче покошени дијелови уз саобраћајнице у улицама Живојина Мишића, Младена Стојановића, Олимпијских побједника, Гундулићева и Гавре Вучковца.

- Чишћење у граду је синхронизовано са кошењем и све оно што се покоси истовремено се и уклони - навели су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана