Станари примјер економског процвата

Дијана Дујић
Станари примјер економског процвата

Станари - Од Станара ћемо направити функционалну локалну заједницу која ће одговорити потребама својих грађана, поручила је јуче међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић.

Она је истакла да су СНСД и Влада РС поносни што су уложили труд и препознали потребу становника да се тај крај развија, а с тим циљем Станарима је додијељен статус општине.

- Ми смо ту потребу препознали још прије неколико година, подржавајући све иницијативе у вези са економским развојем овог подручја. Показали смо да смо добри партнери у реализацији велике инвестиције као што је изградња Термоелектране и проширење рудничких капацитета - истакла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Општинском одбору СНСД-а у Станарима.

Цвијановићева, која је премијер Српске, рекла је да се републичка власт ставила на располагање инвеститору знајући да је у питању улагање вриједно више од 550 милиона евра. Истакла је да је до сада уложено најмање 300 милиона КМ и да је већ повећан број запослених у Станарима.

- У вријеме када је ова инвестиција почела било је око 200 радника, а сада ради око 600 људи. Завршетком Термоелектране добићемо близу 1.000 нових и сигурних радних мјеста са добрим и стабилним примањима - рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да ће за најмлађу општину у Српској велики значај имати и градња аутопута Бањалука - Добој.

- Поменуте инвестиције представљају срце развоја подручја Добоја. У нашем фокусу је било и подручје Станара, јер смо знали да постоји жеља становника да Станари постану општина - нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да је доласком у Станаре дала апсолутну подршку активностима Општинског одбора СНСД-а у кампањи пред предстојеће изборе у овој локалној заједници, који ће бити одржани 1. фебруара.

- Ова локална заједница треба да постане примјер економског процвата у РС. Не морате нужно да будете велики, са огромном територијом. Можете да будете мала општина, а да задовољавате потребе својих грађана и то је приоритетни задатак и Владе РС и СНСД-а - истакла је Цвијановићева.

Панић

Кандидат СНСД-а за начелника општине Станари Душан Панић рекао је да је ова локална заједница примјер средине која може да задовољи потребе својих становника.

- Предсједник РС Милорад Додик и предсједник Владе Жељка Цвијановић, који су одиграли кључну улогу у оснивању општине Станари, директно и индиректно ће помагати нашу општину и њен развој - рекао је Панић поручујући бирачима да 1. фебруара гласају за просперитет и бољи живот у Станарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана