Сребренички малишани ђаци савладавали саобраћајна правила

К. Ћ.
Сребренички малишани ђаци савладавали саобраћајна правила

Сребреница - Саобраћајно-образовна представа "Мирка" изведена је јуче ученицима нижих разреда "Прве основне школе" и Основне школе "Коста Тодоровић" из Скелана, а ђаци су потом на полигону испред школе показали своје знање.

Представи су присуствовали министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза РС Ранко Бабић. Циљ представе "Мирка", али и демонстрације кретања ђака у саобраћају је смањења броја саобраћајних несрећа и повећања степена безбједности.

- Ријеч је о превентивној акцији коју заједнички спроводимо у континуитету. Сребренички малишани су показала теоретско знање, а надам се да су га данас проширили и практичним знањем - рекао је Трнинић.

Радовић је изјавио да је за три године представу "Мирка" гледало око 5.000 ученика и оцијенио да се овај начин комуникације са дјецом показао веома успјешним.

- Ученици су данас  научили како да правилно пређу улицу што је најважније, јер статистика показује да око 80 одсто дјеце  настрада у саобраћају претрчавајући улицу - истакао је Радовић.

Бабић је рекао да АМС РС сваке године у септембру почиње едукативну кампању  која траје цијеле године.

Говорећи о улагањима Владе РС, министар Трнинић је поручио да Влада води рачуна о свим дијеловима РС, подсјетивши да је од 2007. године у путну инфраструктуру на подручју Сребренице и Братунца уложено више од 60 милиона КМ.

- Ове године планирамо уложити још пет милиона марака у реконструкцију регионалног пута Дрињача-Братунац-Скелани - рекао је Трнинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана