Србац добија монографију

Д. Ј.
Србац добија монографију

Србац - Општина Србац ће први пут у својој историји добити монографију којом ће бити обухваћен цјелокупан историјат ове општине, од доласка људи на ово подручје и формирања првих насеља па све до данашњег времена. Носилац активности на изради монографије биће Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" Србац, а главни покровитељ биће општина Србац.

Предсједница "Просвјете" Гордана Ђукић рекла је да ће ово бити капитално дјело које ће обухватити све значајне податке из србачке историје.

- Монографија ће обиловати историјским подацима и фотографијама, а грађани ће моћи видјети како је текла изградња свих значајних објеката, како се развијала привреда и пољопривреда, школство, здравство, телекомуникације, култура, спорт и остали сегменти друштвеног живота и рада који чине неизоставни дио наше историје - рекла је Ђукићева.

Монографија би требало да буде завршена до октобра 2019. године, када ће бити организована промоција у склопу прославе Дана и крсне славе општине Србац.

На челу организационог одбора биће начелник општине Србац Млађан Драгосављевић, а биће формиран и редакциони одбор који ће се поред писања монографије бавити прикупљањем података и фотографија.

- Вјерујем да ће наша општина бити приказана на прави начин и да ће бити обухваћене све важније личности и догађаји овог краја -  рекао је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана