Слављење утемељивача српског идентитета

Срна
Слављење утемељивача српског идентитета

Бијељина - У част утемељивача српске цркве, државе и школства - Светог Саве, у Бијељини је вечерас одржана Светосавска академија на којој је протонамјесник Радиша Јокић позвао српски народ и сваког човјека понаособ да истраје на богочовјечанском путу светосавља.

"Свети Сава је српски идентитет, основна вриједност и темељни смисао нашег народа и свакога од нас понаособ, он је одговор на вјечно питање ко смо, одакле долазимо и чему идемо", рекао је протонамјесник Јокић у бесједи.

Према његовим ријечима, Свети Сава је трасирао и заувијек обиљежио пут српском националном бићу на раскрсници два свијета.

"Треба живјети светосавски, на богочовјечански начин, уз хришћанске вриједности части, правде и слободе, како је учио Свети Сава који је српска бесмртност и вјечност", поручио је у светосавској бесједи протонамјесник Јокић.

У богатом културно-умјетничком програму на Светосавској академији наступили су прослављени хор "Србадија" из Бијељине, као и хор свештеника Епархије зворничко-тузланске.

Публици су се представили чланови бесједничке секције Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву и извођачи Српског културно-умјетничког друштва "Семберија".

Светосавска академија у Бијељини одржана је у градском Центру за културу, у организацији Светосавске омладинске заједнице Епархије зворничко-тузланске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана