Сестра уступила брату одборничко мјесто у клупама челиначког парламента

Данијела Стоканић
Сестра уступила брату одборничко мјесто у клупама челиначког парламента

Челинац - Одборница Уједињене Српске (УС) у Скупштини општине Челинац Винка Кокан одлучила је да се повуче са те позиције, а тим потезом створила је шансу свом брату Горану Спасојевићу да заузме њено мјесто у локалном парламенту.

Као разлог напуштања локалног парламента Коканова је навела породичне обавезе, а са цијелом ситуацијом упознат је и предсједник Општинског одбора Уједињене Српске у Челинцу Гојко Дујаковић који каже да ће одборничко мјесто бити понуђено Спасојевићу јер је сљедећи на листи.

- Моја одлука да иступим из парламента нема никакве везе са тим што је мој рођени брат на листи одмах послије мене. Једноставно, имам много обавеза, због чега нисам жељела да опструишем рад Скупштине - казала је Коканова која је медицинска сестра у челиначком Дому здравља "Свети врачеви".

Она није искључила могућност да се на сљедећим локалним изборима поново нађе на листи.

Спасојевић, који је технички руководилац у локалном "Водоводу", још није сигуран да ли ће прихватити одборничко мјесто или ће га уступити кандидату који се на посљедњим локалним изборима по броју гласова пласирао одмах послије њега.

- Партијски органи одлучиће ко ће заузети мјесто Коканове у локалном парламенту. Ништа још није коначно, можда и одустанем - кратко је поручио Спасојевић.

Дујаковић каже да разумије разлоге Коканове за повлачење из Скупштине општине.

- Њено мјесто у Скупштини биће понуђено њеном рођеном брату. У случају да Спасојевић одбије понуду, договорићемо се коме ћемо понудити ову позицију - казао је Дујаковић.

Додао је да су о свему обавијестили и предсједника странке те да од њега имају подршку.

Према ријечима предсједника Скупштине општине Челинац Дејана Куртиновића, оставка Коканове стигла је у четвртак.

- Њен захтјев у петак смо прослиједили Централној изборној комисији, која би ускоро требало да нам пошаље сертификат о дођели мандата сљедећем кандидату на листи, а то је Горан Спасојевић. Он је након претходних избора био трећи на листи по броју гласова - казао је Куртиновић.

Скупштинска већина

Скупштина општине Челинац броји 25 одборника и то по шест из СНСД-а и ДНС-а, четири СДС-а, три СП-а, као и по два из НДП-а, УС-а и ПДП-а. Уједињена Српска је дио скупштинске већине која броји 19 одборника из СНСД-а, ДНС-а, СП-а и ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана