Село Богдашићи добило воду

Срна
Село Богдашићи добило воду

Билећа - У селу Богдашићи код Билеће данас је пуштен у рад водовод у који је уложено око 150.000 КМ.

Средства за иградњу водовода у овом селу, које има 29 домаћинстава и 20 мјештана, обезбјеђена су кроз донације општине Билећа, предузећа “Електро-Херцеговина”, билећког Удружења корисника вода и мјештана.

Предсједник Удружења корисника вода из Билеће Ненад Вукоје рекао је да је више од два милиона КМ уложено у водоснабдијевање билећких села у оквиру пројекта, које је започет 2011. године, а до сада је вода стигла у 16 села.

Вукоје је навео да су стечени сви услови да овај пројекат, који се реализује путем Удружења корисника вода, буде завршен до краја године, а да ће средства за то бити обезбјеђена из кредита.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је одрађено доста посла како би билећка села добила воду, чиме се стичу услови за бољи живот и повратак људи на своја имања.

Он је навео да би и село Баљци ускоро требало да добије воду, чиме ће 80 одсто села у Билећи имати воду.

Мјештанин Богдашића Јован Вучковић рекао је да своју будућност види у овом селу након што је добио воду.

“До сада смо воду довозили цистернама, имали смо чатрње, бунаре. Што се тиче младих, надам се да ће бити више становника. Моју будућност видим на селу, јер сада имам све услове као да сам у граду”, рекао је Вучковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана