Први пут у три године уплаћени доприноси србачким општинарима

Д. Ј.
Први пут у три године уплаћени доприноси србачким општинарима

Србац - Општина Србац је први пут послије три године у задатом року уплатила Пореској управи РС обавезе за доприносе за раднике општинске управе.

Доприноси су уплаћени за новембар 2016. године, а рок који је био предвиђен за плаћање је био крај јануара, међутим, захваљујући мјерама штедње, новац је уплаћен и прије истека рока.

Посљедњи пут доприноси за раднике редовним путем исплаћени су у фебруару 2014. године, а од тада је Пореска управа у више наврата блокирала жиро-рачун општине како би принудним путем наплатила своја потраживања.

- Нерационалним трошењем буџетских средстава од стране претходне власти, наслиједили смо дугове по основу пореза и доприноса у износу од скоро 700.000 марака. Поред општинске управе, овим дуговима су обухваћени Дјечији вртић "Наша радост", Центар за социјални рад и Територијална ватрогасна јединица - рекао је начелник општине Србац Млађан Драгосављевић.

Представници општинске управе преговарају са Пореском управом о репрограму обавеза, како би радници након више од двије године могли овјерити здравствену књижицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана