Прослављен Дан општине и крсна слава Челинца

Ж. К.
Прослављен Дан општине и крсна слава Челинца

Челинац - Литургијом у храму Светог архангела Гаврила и полагањем вијенаца у спомен-капели у порти уз присуство великог броја вјерника обиљежен је Дан општине и крсна слава Челинца - Сабор светог архангела Гаврила.

Након свете литургије коју су служили протојереј Радивоје Вујанић и протојереј ставрофор Здравко Тепић вијенце у спомен-капели у част 220 палих бораца челиначке општине положили су представници општине, Борачке организације и братских општина Трстеник и Мајданпек.

Предсједник општинске Борачке организације Далибор Вујичић рекао је да су пали борци у стварање Српске уградили оно највредније, сопствене животе.

- У Одбрамбено-отаџбинском рату смо били јединствени и сложни, а ту слогу морамо показати и у данашњим временима - рекао је Вујичић.

Начелник Челинца Момчило Зељковић честитао је суграђанима празник, истичући огромне напоре које су уложили приликом санације оштећења насталих током прошлогодишњих поплава.

- Процијењена штета од поплава на подручју општине износила је 18 милиона марака, односно три и по наша буџета - рекао је Зељковић.

Он је истакао да је, упркос проблемима са буџетом, лани улагано у путну инфраструктуру, снабдијевање водом, здравство, привреду, школство и културу.

У оквиру обиљежавања Дана општине и крсне славе у хотелу "Турист" је одржана свечана академија и освештан славски колач.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана