Прњаворски вртић експресно затворен чим су прошли избори

Б. Р.
Прњаворски вртић експресно затворен чим су прошли избори

Прњавор - Дограђени дио вртића "Наша радост" у Прњавору, у који је уложено 350.000 марака, свечано је отворен 26. септембра, али је убрзо затворен.

Разочарани родитељи кажу да им је јасно због чега се општинској власти журило са отварањем новог дијела вртића. Ипак, нису вјеровали да ће одмах послије локалних избора вртић бити затворен. Представници вртића објашњавају да ће сви проблеми брзо бити ријешени и да ће малишани ускоро кренути у вртић.

- Проблем представља кашњење у испоруци котла за загријавање новог објекта, који ће нам ових дана бити испоручен и стављен у функцију. Уз то, очекујемо и дозволу за отварање просторија, коју издаје ресорно министарство - рекао је предсједник Управног одбора вртића Бојан Шипрагић.

Неколико десетина родитеља исписали су своје малишане из приватних вртића у граду надајући се да ће рокови и обећања бити испуњени, а њихова дјеца смјештена у нови дио вртића. Међутим, проблеми у вези са оспособљавањем система за загријавање изазвали су револт родитеља.

- Питам се зашто је вртић отворен па потом одмах затворен и зашто нису прво набавили тај котао па онда организовали церемонију отварања - казао је један од родитеља.

У дограђеном дијелу вртића биће мјеста за 85 дјеце, а Шипрагић најављује да ће мјесечна накнада за боравак вјероватно бити повећана са садашњих 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана