Преминуо витез Невесињске олимпијаде

ГС
Foto: еТребиње

У вјечност се преселио Саво Ковачевић из Гацка, један од витезова Невесињске олимпијаде. Угледни Гачанин, познат широм Херцеговине, преминуо је синоћ у 86. години. Сахрана ће бити обављена сутра у 14 часова на сеоском гробљу у Срђевићима.

Саво Ковачевић је готово четири деценије изазивао дивљење љубитеља коњичког спорта у Херцеговини. Витешка надметања на Братачком лугу привлачила су највише посјетилаца па су се и приче о шампионима даље чуле.

Честити и разборити Ковачевићи увијек су били међу најбољим сточарима у Гацку, а такмичење на Невесињској олимпијади за њих је понајвише било част и понос. Саво је још као дјечак 1954. године добио повјерење свог оца Алексе да јаше коња, а тај његов деби завршен је најљепши начин – освајањем прве награде. У наредним деценијама Саво је нанизао највише трофеја у најпопуларнијој дисциплини невесињског сабора традиције и витештва, а његов Мишко је са осам тријумфа најуспјешније грло које је икад трчало невесињским равним барама, пише еТребиње.

Ковачевић је посљедњих година са много воље учествовао у активностима за кандидатуру Невесињске олимпијаде за УНЕСКО-ву листу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана