Представљен „Градишки зборник и „Истина о Србима

М. В.
Представљен „Градишки зборник и „Истина о Србима

Градишка - Читалачкој публици у Културном центру Градишка вечерас је представљен 16. број часописа за друштвена питања "Градишки зборник" и зборник поезије и прозе „Истина о Србима"

„Градишки зборник" има задатак да остави запис о људима који живе у овом времену, односно да забиљежи значајне људе и значајна дјела. У зборнику су сабрани радови из историје, политике, медицине, просвјете, социологије, психологије, метеорологије, књижевности и спорта.

Уредник часописа „Градишки зборник" Миленко Гајић рекао је да је ове године припремљен зборник у којем су садржане актуелне теме и квалитетни радови, који се односе посебно на области науке и умјетности.

-Посебно задовољство нам је, поред људи који су дуго наши сарадници, што се у овом броју појављују и нови аутори и нови радови из нових области, од којих су најзастушљенији наука и умјетност. Многи од аутора су тридесетогодишњаци, па чак и млађи, што значи да ће још дуго бити наши сарадници – истакао је Гагић.

Предсједик  жирија конкурса „Истина о Србима" Радана Вила Станишљевић сматра да радови који су ове године пристигли показују да се већ полако одвајамо од онога ужаренога ратног простора и да смо ушли у простор кад је то једна горућа успомена.

-Овогодишнји радови покаују да смо се одвојили од ужареног ратног простора, али истовремено омогућили аутору да не иде сувише лично и д атао настају дјела која својом снагом више потврђују лирски, него што говори о судбоносном израз – навела је Станишљевићева.

Предсједник Српског просвјетног и друштва „Просвјета" Градишка Мирко Милисавић рекао је да се историја Срба често понављала и да је зборник „Истина о Србима" настао као запис и свједочење аутора са простора које покрива српски језик, прожето снажним духом вјере и истицања суштинских вриједности једног народа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана