Помоћ за изградњу конака у Губину и грађевински пакети за 200 породица

Срна
Помоћ за изградњу конака у Губину и грађевински пакети за 200 породица

ЛИВНО - Делегације из Републике Српске и Србије данас су посјетиле српско село Губин у Ливну и том приликом договорена је финансијска помоћ за наставак изградње црквено-народног конака у овом селу, као и помоћ за 200 породица са подручја Ливна у набавци грађевинских пакета.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је Срни, након састанка одржаног у селу Губин у црквено-народном конаку који је у изградњи, да је план да овај објекат буде завршен до сљедеће године.

"Покрајинска влада Војводине помоћи ће завршетак радова са донацијом у виду грађевинског материјала вриједности око 20.000 КМ и исто толико учествоваће и Влада Републике Српске", рекао је Шпирић.

Шпирић је наввео да ће унутрашњу столарију донирати Горан Ђукић са Пала.

 "Данас смо договорили и помоћ за 200 породица са подручја Ливна у набавци грађевинских пакета", рекао је Шпирић.

Лазо Пајчин из Удружења "Огњишта", које је и организатор данашњег састанка, рекао је Срни да једина искрена помоћ Србима Ливна стиже из Републике Српске и Србије. Вршилац дужности директора Републичког секретеријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић рекао је Срни да је порука која се данас шаље из Губина та да Срби Ливна нису сами.

Обрад и Мирослав Вуковљак који су обновили своју кућу и тиме показали, како кажу, да нису заборавили своје коријене, позвали су све да искористе могућност обнове огњишта материјалом који је данас договорен.

Они су нагласили да се изградњом конака вратио живот у доње Ливањско поље.

Губин су данас посјетили бројни привредници из Републике Српске Перица Репајић, Момчило Гњатовић, Горан Ђукић, начелници општина Босанско Грахово Урош Ђуран, Гламоча Небојша Радивојша и Рибника Небојша Караћ. У посјети су били и делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета, као и директор војвођанског Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана