Око 700 милиона КМ за пројекте у Добоју

Срна
Око 700 милиона КМ за пројекте у Добоју

ДОБОЈ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорада Додика рекао је данас да је у оквиру пројектних активности у Добоју у оптицају више од 700.000.000 КМ, што ће промијенити начин живота набоље.

Додик, који је овогодишњи кум славе града Добоја - Преображења Господњег, рекао је да је то један од стратешки позиционираних градова у Републици Српској.

"Због тога Влада Српске добром сарадњом са градоначелником и његовим тимом показује своје опредјељење низом пројеката реализованих на подручју ове регије", рекао је Додик, који је са Његовим преосвештенством епископом зворничко–тузланским Фотијем обавио данас чин ломљења славског колача поводом славе града.

Додик је навео да је ријеч о пројектима изградње дионице ауто-пута Бањалука-Добој, Теромоелектране "Станари", дионице Коридора "Пет це", нове болнице, уређење корита ријеке Босне, спортске дворане и низу осталих пројеката.

"Ту не треба стати. Ми желимо да покушамо овдје обезбиједити што боље услове за инвестирање, прије свега анимирати наше људе, а заједно ћемо већ од септембра радити на конципирању цјеловитог пројекта подршке наталитету у који ће бити укључени републички нивои власти, различите институције и, наравно, градови и општине", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, у оквиру капацитета предсједника Републике Српске већ почетком септембра биће одржан низ састанака који би требало да конципирају цјеловит програм подршке, која подразумијева стимулацију свим младим људима за живот у Републици Српској и рађање дјеце.

Он је рекао да Добој показује свој капацитет да се обнови након поплава из 2014. године, и то захваљујући Влади Републике Српске, бившем градоначелнику Обрену Петровићу и садашњем Борису Јеринићу, као и међународним организацијама.

Владика Фотије је истакао да је Преображење Господње празник мира, љубави и заједништва.

"Прослављамо данас Преображење Господа Исуса Христа, али је и за нас значајно да се преобразимо, не само као људи, већ и као цијели народи Христовом свјетлошћу, истином и вјером нашом православном, да будемо у међусобној заједници и љубави", рекао је епископ Фотије у добојском хотелу "Парк", гдје је обављено ломљење славског колача.

Он је нагласио да се у овој локалној заједници, као и у свим у Републици Српској, живи у симфонији односа цркве и државе.

Јеринић је честитао крсну славу суграђанима и пожелио да преображењем Господа сви преобразе себе у боље људе и да боље раде како би град напредовао.

Он је истакао да данашње присуство Додика даје снагу и печат да ће се и у наредном периоду радити боље и више за добробит грађана Добоја и Републике Српске.

Јеринић је потврдио да је око 700.000.000 КМ у оптицају на пројектним активностима.

Свечаности су присуствовали посланици у Народној скупштини Републике Српске са овог подручја, министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, делегат у Вијећу народа Републике Српске Јасна Лукић, посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић и Драган Богданић, градоначелник Добоја Борис Јеринић, локални одборници и остали гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана