Одбојкашице из Обудовца прваци основних школа Републике Српске

Срна
Одбојкашице из Обудовца прваци основних школа Републике Српске

Шамац - Одбојкашице Основне школе "Обудовац" освојиле су прво мјесто на Малим олимпијским играма у Републици Српској и тако се квалификовале за Балканско првенство основних школа које ће бити одржано почетком јуна у Скопљу.

На дводневном такмичењу које је за викенд одржано у Добоју учествовало је шест екипа које су претходно оствариле побједе на нивоу регија.

Професор физичког васпитања у Основној школи "Обудовац" Миленко Перушиновић рекао је да је та школа као побједник регионалног такмичења представљала добојску регију.

Он је навео да је у разигравању по групама Основна школа из Обудовца са по 2:0 побиједила школе са Пала и из Љубиња, а у полуфиналу екипу школе "Бранко Радичевић" из Бањалуке такође са 2:0.

"Финале су играле јуче против Основне школе жПетар Кочићж из Нове Тополе које су ријешиле у своју корист са резултатом 2:1 и постале прваци основних школа Републике Српске", рекао је Перушиновић.

Он јенавео да је за најбољу играчицу проглашена ученица Основне школе "Обудовац" Ружица Пајић.

"Нама је мотив више био одлазак на Балканијаду и да тамо на прави начин представимо Обудовац, Шамац, Републику Српску и свој клуб жЦрвена звијездаж", рекао је Перушиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана