Oбиљежен дан центра Сунце

Срна
Oбиљежен дан центра Сунце

Приједор - Ученици и професори Центра "Сунце" данас су приредбом у Позоришту Приједор обиљежили дан ове образовне установе која окупља око 130 дјеце са посебним потребама са подручја Приједора, Новог Града и Козарске Дубице.

Директор ове установе Слађана Радаковић подсјетила је да се овакав културно-умјетнички програм припрема сваке године поводом 3. маја, Међународног дана сунца.


"На овај начин и на овај дан желимо да пробудимо свијест заједнице и да стекнемо разумијевање и добијемо међународно повјере како би се поштовала права дјеце са Дауновим синдромом и уопште дјеце са посебним потребама", истакла ја Радаковићева.

Она је додала да овакав начин обиљежавања овог дана има више ефекта и представља инклузију у пракси.

"Људи воле да дођу на наше приредбе које код многих буде посебне емоције", навела је Радаковићева.

Начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро, који је присуствовао приредби, истакао је да се у овој јавној установи образује и 12 дјеце са посебним потребама из ове општине.

"Овдје сам да подржим рад ове установе са којом имамо добру сарадњу и да захвалим за разумијевање које Центар има за наше неизмирене обавезе које настојимо да платимо колико у овим условима можемо и колико то дозвољава општински буџет у овом тренутку", рекао је Злојутро.

У име градоначелника Приједора празник установе је честитала начелник Одјељења за друштвене дјелатности Љиљана Бабић која је истакла да и раније и сада Центар "Сунце" има подршку локалне власти.

"Ова дјеца заслужују да имају пуну пажњу шире друштвене заједнице која посебно треба да се бави проблемима дјеце са посебним потребама", навела је Бабићева.

Свечаности је присуствовала секретар Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске Сњежана Драгосављевић.

Осим приредбе коју су припремили полазници Центра "Сунце", у холу Позоришта отворена је изложба ручних и ликовних ученичких радова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана