Нова опрема и поправке за боље услове ученика у Сребреници и Скеланима

К. Ћ.
Нова опрема и поправке за боље услове ученика у Сребреници и Скеланима

Сребреница - Међу 30 школа, које су добиле по 20.000 КМ помоћи из буџета предсједника Републике Српске Милорада Додика, налазе се и "Прва основна школа" у Сребреници и Основна школа "Коста Тодоровић" из Скелана, које ће добијени новац искористити за опремање учионица и поправке, чиме ће знатно бити побољшани услови за ђаке.

Директорица школе "Коста Тодоровић" Сања Моћевић изјавила је да ће новац, који је већ уплаћен на рачун школе, искористити за набавку рачунара и пратеће опреме за информатички кабинет, те за санацију прилаза школи и улазних степеница које су у лошем стању.

- Ми смо раније припремили и доставили пројекте - појаснила је Моћевићева, истичући да је расписан јавни позив за избор понуђача за набавку рачунарске опреме и извођача радова за санацију прилаза и степеништа.

У "Првој основној школи" новац добијен из кабинета предсједника РС планирали су да утроше у опремање учионица, те за поправке у школским објектима, јер ова установа осим централне школе има још седам подручних школа чије одржавање изискује знатне трошкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана