Након што је дао изјаву “Гласу Српске” Васиљевићу браћа Мушкић пријете смрћу

Горан Маунага
Након што је дао изјаву “Гласу Српске” Васиљевићу браћа Мушкић пријете смрћу

Власеница - Власеничанин Слободан Васиљевић пријавио је Полицијској станици у Власеници мјештане Ирфана Мушкића и његовог брата И. М., који је старији малољетник, због пријетњи смрћу.

Васиљевић каже да су му пријетње упућене путем друштвених мрежа након што је дао изјаву “Гласу Српске” у тексту о власеничким полицајцима који су се фотографисали с ратном заставом Армије РБиХ. Тада је говорио о шверцу наркотицима, оружјем и стоком, који се везује за бившег замјеника командира Полицијске станице Муамера Ферхатовића, о чему су Власеничани обавијештени путем летака које је дистрибуисала група незадовољних грађана.

Ирфан Мушкић је у поруци Васиљевићу на “Фејсбуку” изнио низ увреда и псовки на рачун мајке, сестре и дјетета уз поруку да ће се из Београда, гдје ради, у Власеницу вратити у погребним колима.

- Србе на врбе, нема врба колико има Срба, нема везе може и на брезе - написао је један од браће.

Васиљевић сматра да иза свега стоји Ферхатовић.

- Вјерујем у институције РС па сам поднио кривичну пријаву против тих лица. Пријетње ме неће спријечити да наставим борбу против организоване криминалне групе од чије је дроге посљедњих година преминуло неколико мојих суграђана - каже Васиљевић.

Портпарол Центра јавне безбједности Бијељина Александра Симојловић каже да је полиција након пријаве све провјерила и о томе обавијестила тужиоца Окружног тужилаштва Источно Сарајево, подружница Власеница, Биљану Петровић.

- Она је донијела одлуку да браћа И.М. и И.М, од којих је један малољетан, буду прекршајно санкционисани према Закону о јавном реду и миру за прекршајно дјело вријеђање - каже Симојловићева.

Недавно је група грађана у два наврата подијелила око 3.000 летака у којима се наводе детаљи онога чиме се бави, како је наведено, организована полицијско-криминална група.

“Глас Српске” прије годину објавио је да су грађани Власенице упутили писмо министру унутрашњих послова РС Радиславу Јовичићу, у којем траже да њих и њихову дјецу заштити од самовоље Ферхатовића. Портпарол Министарства унутрашњих послова РС Мирна Шоја тада је потврдила да је писмо стигло и да су поводом тога предузете неопходне мјере.

“1. март”

На текст који је “Глас Српске” објавио прошлог мјесеца, уз фотографију на којој су тројица власеничких полицајаца са ратном заставом Армије РБиХ реаговала је и Коалиција “1. март” тражећи да објавимо деманти, иако та организација нигдје у тексту није споменута. Такође делегат у Вијећу народа РС Мујо Хаџиомеровић је тврдио да је ријеч о нападу на Бошњаке повратнике и Власеницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана