Мјештани Дворина добили нови мост

Д. Ј.
Мјештани Дворина добили нови мост

Србац - У Дворинама код Српца пуштен је у употребу нови мост преко рјечице Горње Ине.

Његова изградња је коштала око 100.000 марака, а новац је обезбијеђен путем Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта "Управљање ризиком од поплава у РС".

- Ово је девети мост који је урађен у протекле три године на подручју србачке општине. За неколико дана почиње градња и десетог моста у Горњим Коровима на рјечици Осовици, а у плану је санација и изградња мостова на још неколико локација - рекао је начелник општине Србац Драго Ћирић.

Дворине су прошле године биле четири пута на удару поплава, због чега је недавно подигнут и одбрамбени насип у дужини од 2,5 километара, за шта је из буџета општине издвојено око 12.000 марака. Поред изградње насипа, очишћено је и корито рјечице Ине, која је више пута плавила околна домаћинства.

- Кандидовао сам прије неколико дана код Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС четири нова пројекта у склопу превенције од поплава. Њихова вриједност је око милион марака и за сада постоје велике шансе да би сви могли бити реализовани - истакао је Ћирић.

Према његовим ријечима, недавно су подигнута и два насипа на Врбасу у Разбоју Љевчанском.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана