Милићи: Отворена изложба Млади против говора мржње

Срна
Милићи: Отворена изложба Млади против говора мржње

Милићи - Омладинска организација "Одисеј" из Братунца, у партнерству са Омладинским савјетом Милићи, вечерас је у Милићима организовала изложбу фотографија графита који садрже говор мржње, те организовала округли сто о тој теми којем су присуствовали представници омладинских организација из Милића и Братунца.

Изложба је отворена у оквиру пројекта "Млади против говора мржње", који од априла ове године спроводи Омладинска организација "Одисеј", а циљ му је повезивање младих у регији Бирач и учешће у заједничким акцијама на превенцији говора мржње у локалним срединама, рекао је Срни координатор пројекта Чедомир Главаш.


"Примијетили смо да је тих графита све више и да млади људи често посежу за порукама те врсте, иако нису били ни рођени у ратном или у поратном времену. Овим пројектом жељели смо да покушамо да утичемо на њихову свијест, да увиде бесмисленост испољавања мржње и нетрепељивости у било којем облику и по било којем основу", рекао је Главаш.

Предсједник Омладинског савјета Милићи Стефан Милић рекао је да су фотографије изложене у просторијама Омладинског центра у Милићима, који је отворен за акције те врсте.

"Нама је намјера да изложбом укажемо на такве друштвене аномалије и на понашање које није примјерено младим људима", додао је Милић.

Пројекат "Млади против говора мржње" финансира америчка Амбасада у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана