Лакташи прошлу годину завршили са суфицитом

М. Л.
Лакташи прошлу годину завршили са суфицитом

Лакташи - Одборници Скупштине општине Лакташи на јучерашњој сједници усвојили су извјештај о извршењу буyета општине за прошлу годину у којој је остварен суфицит од 947.000 марака.

Начелник општине Лакташи Мирослав Коyоман истакао је да без обзира на остварени суфицит неће бити нових капиталних улагања.

- Са суфицитом морамо покрити дефицит из претходних година, али сам задовољан зато што смо подигли фискалну одговорност и надам се да ћемо у таквом ритму наставити и текућу годину - истакао је Коyоман.

Скупштина је једногласно усвојила и информацију о раду Правобранилаштва РС, као и информацију о судским споровима у којима је учествовала општина Лакташи.

Одборници су разматрали и пословање комуналних предузећа, годишње извјештаје јавних установа и осталих буyетских корисника општине.

- Сви извјештаји су усвојени једногласно и то је за сваку похвалу. То говори да одборници подржавају рад и руководство наших буyетских корисника - рекла је предсједник Скупштине Сњежана Радетић. Додала је да је једна од тачака дневног реда била и градња кружног тока који би допринио смањењу гужве у самом центру Лакташа.

Током сједнице су разматране и одлуке о усвајању Плана капиталних улагања и инвестирања за период 2015-2020. године, као и приједлог рјешења о именовању вршиоца дужности члана Управног одбора Спортске дворане Лакташи.                                                                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана