Клиника за кардиоваскуларне болести стиже у јужно крило

Жељка Кокот
Клиника за кардиоваскуларне болести стиже у јужно крило

Бањалука - Пресељење амбуланти из централног медицинског блока и са локације у центру Бањалуке у Поликлинику смјештену у јужном крилу Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС улази у завршну фазу, а од понедјељка са радом на новој локацији почиње и Клиника за кардиоваскуларне болести.

Пресељење амбуланти и кабинета у склопу ове клинике почиње данас и трајаће током викенда, а супспецијалистичке кардиолошке амбуланте, ултразвучни кабинети, кабинет за ергометрију и кабинет за холтер ЕКГ биће смјештени на првој етажи Поликлинике УКЦ-а РС.

Из УКЦ-а подсјећају да је већина амбуланти већ пресељена на нову локацију и да се пријем пацијената одвија предвиђеном динамиком.

- Клиника за унутрашње болести налази се у приземљу Поликлинике, а са радом су почеле пријемна интернистичка амбуланта, интернистичка, ендокринолошка, хематолошка, гастроентеролошка и нефролошка амбуланта, ултразвучни кабинет, хематолошка дневна болница изузев онколошке терапије, реуматолошка амбуланта и ендоскопски кабинети - истакли су у УКЦ-у РС.

У склопу Клинике за неурологију на нову локацију пресељене су пријемна неуролошка амбуланта, кабинети за ЕЕГ, евоциране потенцијале, ЕМНГ и УЗВ, као и специјалистичке амбуланте. Дијелови Клинике за онкологију који се налазе на новој локацији су онколошка пријемна и специјалистичка амбуланта и УЗВ кабинет. Клиника за болести уха, грла и носа смјештена је на првом спрату Поликлинике, а са радом су почеле специјалистичка амбуланта, фонијатријски, ринолошки и кабинет за отомикроскопију те логопедска амбуланта.

- Завод за лабораторијску дијагностику преселио је у потпуности у нови простор на првом спрату Поликлинике - кажу у УКЦ-у РС и подсјећају да је улаз за све наведене амбуланте и Завод за лабораторијску дијагностику кроз главни улаз у Поликлинику УКЦ-а РС.

Распоред засједања конзилијума

Конзилијум за ПЕТ ЦТ сваког понедјељка од 10.30 часова

Конзилијум за малигне туморе гастроинтестиналног тракта понедјељком од 12 часова

Конзилијум за ПЕТ ЦТ понедјељком од 10.30 часова

Конзилијум за малигне туморе штитне жлијезде уторком од 10 часова

Конзилијум за мјешовите локализације уторком од 12 часова Конзилијум за меланом и кожне туморе сриједом од 10 часова Конзилијум за уролошке локализације сриједом од 12 часова Конзилијум за ОРЛ и максилофацијалне локализације четвртком од девет часова

Хемиотерапијски конзилијум четвртком од 12 часова

Конзилијум за туморе дојке петком од 12 часова

Хематолошки конзилијум сваког другог петка од 10.30 часова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана