Источно Сарајево добило нови градски радио

РТРС
Источно Сарајево добило нови градски радио

Источно Сарајево добило је нови градски радио. Одлуку о оснивању јавног предузећа Радио Источно Сарајево донијела је данас градска скупштина. Бројна питања о економским показатељима, али и дуговањима Радио-телевизије Источно Сарајево, која је већ три године у стечају, ипак су остала без одговора.

Оснивање новог предузећа једино је рјешење – поручују из градске управе тврдећи да ће бити ријеч о рационалном предузећу за које ће од РАК-а тражити фрекфенције Радио-телевизије Источно Сарајево која је у стечају.

"Знајући да је Град Источно Сарајево био власник тог предузећа и да је његов оснивач, сматрамо да имамо довољно аргумената да можемо тражити не само да користимо, већ и да плаћамо те фрекфенције у наредном периоду", истакао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Колико ће нови радио коштати Град и за колико новца ће бити купљена опрема од ТВИС-а у стечају данас су остала неодговорена питања која ће чекати нацрт буџета. Закључак опозиционог СНСД-а, да нови радио преузме садашња четири радника, те да бивши радници имају предност при запошљавању, није прошао.

Небојша Шешлија, одборник СНСД-а у Скупштини града Источно Сарајево истиче да је ово порука града Источно Сарајево да се маћехински односи према свим својим запосленим.

 "У претходном периоду руководство овог града их је запослило, а сада дижу руке од њих, а сви знамо да град сноси одговорност за лоше функционисање и рад менаџмента", додао је Шешлија.

У скупштинској већини одговорност за дуговања ТВИС-а, али и остала пропала предузећа пребацују на друге адресе и од тужилаштва траже процесуирање одговорних.

Горан Шеховац, одборник СДС-а у Скупштини града Источно Сарајево , истиче да се одборници не могу бавити ко ће бити запослен у Радију Источно Сарајево и додаје да је за то изабран в.д. директора и менаџмент.

И док су бивши радници ТВИС-а скептичи да ће добити и марку од 12 или 18 хиљада које им се појединачно дугују, у Граду данас бурно и због Резолуције о осуди активности које угрожавају постојање и опстанак града Источно Сарајево, коју је накнадно у дневни ред уврстила и изгласала већина.

Мирослав Лучић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево, је рекао да су данашњом резолуцијом хтјели да спријече даље приче око прекомпозиције, реорганизације града Источно Сарајево, поготово, како каже, на територијалном принципу.

За опозицију ту је ријеч о политиканству.

"Били смо против резолуције зато што се о таквом важном питању приступило веома неозбиљно. Сматрамо да је то питање о којем треба да имамо посебну сједницу Скупштине Источног Сарајева, али и низ јавних расправа", истакао је Александар Главаш, одборник ДНС-а.

Сасвим је извјесно да ће Резолуција, али и нови радио и даље бити у фокусу јавности Источног Сарајева која ће сигурно пратити да ли ће или не Град поново пасти на испиту градске медијске куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана