Хуманитарна акција "За Срђанову кућу" ујединила Прњаворчане: Топли дом највећа дјечакова жеља

Милијана Латиновић
Хуманитарна акција "За Срђанову кућу" ујединила Прњаворчане: Топли дом највећа дјечакова жеља

ПРЊАВОР - Сигуран кров над главом и топла соба у којој ће сањати дјечачке снове једина је жеља осмогодишњег Срђана Даничића из прњаворског села Шаринци, који са мајком станује у недовршеном објекту, стрепећи сваки пут да ће невријеме уништити кућу коју су тешком муком сазидали.

Ову малу породицу живот никада није мазио, а губитак оца и супруга, који је прије двије године погинуо у саобраћајној несрећи, највећа је мука која их је задесила. Мајка Бранка Врховац остала је сама са својим јединцем, борећи се како зна и умије да га отхрани и изведе на прави пут.

Преживљавајући дан за даном од понеке дневнице коју заради, нису у могућности да заврше градњу куће коју је започела са супругом Жељком.

Како би Срђанова кућа постала сигурно уточиште, Прњаворчани племенитог срца покренули су хуманитарну акцију "За Срђанову кућу", која је за свега неколико дана ганула срца многих.

- У животу не тражимо много, само да смо здрави и да имамо оно основно. Вјерујем у добре људе. Сами не можемо, а све док има племенитих људи знам да ће мој Срђан имати срећно дјетињство - казала је Бранка, захваливши свима који је зову и желе да помогну њој и њеном сину. Бранка је додала да им је пријеко потребно купатило и сигуран кров.

Ова храбра мајка за свог јединца каже да је одликаш у школи, те да је добро и вриједно дијете које не тражи ништа. Једина жеља му је, додала је, топао дом, у којем ће израстати у племенитог човјека.

Славиша Малешевић, родом из сусједног села Вршани, који живи и ради у Швајцарској, покренуо је акцију заједно са пријатељима из Прњавора како би на лицу маленог Срђана заблистао осмијех. Истакао је да је упознат са проблемима ове породице, те да се са пријатељима из Прњавора веома брзо организовао да покрену акцију.

- Сви људи добре воље који желе да помогну могу да се јаве Стефану Кострешевићу у Прњавору на број 065/184-831 како би добили детаљне информације о томе шта је конкретно потребно Срђану и његовој мајци. Сигуран сам да ће акција бити подржана како у Српској, тако и у иностранству и да ћемо веома брзо моћи да обрадујемо ову породицу. Одзив је већ у првим данима акције одличан и поносан сам на све оне који су већ уплатили новац или помажу кроз друге донације - казао је Малешевић.

Подршку овој акцији пружиће и општина Прњавор.

- Упознати смо са проблемима ове породице и радо смо се укључили у акцију. Служба је изашла на лице мјеста, утврдила шта је потребно и општина ће обезбиједити грађевински материјал. Највећа ставка је изградња крова и вјерујем да ћемо сви заједно то ускоро ријешити - рекао је начелник општине Дарко Томаш.

Рачун

Сви који желе да помогну у хуманитарној акцији новац могу уплатити на жиро-рачун број: 5517-2025-8096-1556, Уникредит банка Бањалука на име Бранка Врховац.

За уплате из иностранства у еврима: Slaviša Malešević, , Pletschenstrasse 7, 3952 Susten, Switzerland, IBAN: CH81 8080 8004 8005 8791 3.

За уплате из иностранства у швајцарским францима: Slaviša Malešević, Pletschenstrasse 7, 3952 Susten, Switzerland, IBAN: CH11 8080 8006 8081 8517 5. За уплате преко Paypalaа адреса је: [email protected], број за уплате twintom +41 76 265 72 79 (за контакт телефоном, вибером или њхатсаппом уз напомену: За помоћ Срђану Даничићу).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана