Хуманисти остварили Миленкове снове

К. Ћ.
Хуманисти остварили Миленкове снове

Братунац - Живот осмогодишњег Миленка и његове баке Стамене олакшали су многи добри људи, који су ових дана посјетили Павловиће који живе у Грабовачкој Ријеци код Братунца и обрадовали их поклонима.

Врата њиховог скромног дома доброчиниоцима је отворила прича о болесној баки и нејаком дјечаку која је недавно објављена у "Гласу Српске".

- Добио сам нове чизме, патике, одјећу и школски прибор, али сам се највише обрадовао печеници, јер смо бака и ја овај Божић дочекали у кући пуној свега, како сам до сада само сањао - рекао је радосно Миленко.

Бака Стамена захвална је свим људима који су за кратко вријеме испунили скромне жеље њеног унука.

- Велики је терет одгајати дијете без родитеља, али то је наша судбина. Срећа је што је Миленко скроман и тако мали разумије да смо се нашли у тешкој ситуацији и да све, па и материјалне проблеме, морамо заједно рјешавати - казала је Стамена, која се успјешно опоравља од посљедица можданог удара.

Подсјетила је да је бригу о унуку, чији је законски старатељ, преузела након што га је напустила мајка недуго послије изненадне смрти Миленковог оца. Једини приход баке и унука је социјална помоћ од 120 КМ мјесечно.

Стамена каже да је Миленко вриједно дијете. Истиче да је добар ђак и да послије школе доноси дрва, храни козе и помаже јој у кућним пословима. Њихов тежак живот и мирење са судбином која их је задесила ганули су многа срца. Људи из разних крајева свијета желе да помогну баки и унуку да би им олакшали живот.

Помоћ из БиХ Павловићима може бити уплаћена на број рачуна 562-009-80849412-27 у НЛБ банци, Стамена Павловић, Грабовачка Ријека 75420 Братунац, а због доброчинилаца из цијелог свијета баки Стамени отворен је девизни рачун у НЛБ банци у Братунцу ИБАН: БА395620038144095031 SWIFT BIC: RAZBBA22.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана