Добој: Скупље гријање за грађане

ATV
Добој: Скупље гријање за грађане

Добој - Грађанима скупље, привреди јефтиније гријање, одлучиле су добојске власти. Док привредницима цијену са 5,80 умањују за двије марке, домаћинствима повећавају за 12 одсто, или 26 фенинга – са 2,24 по квадрату, цијена иде на двије и по марке.

“Сваки дан све веће и веће цијене и у трговинама и што се тиче обавеза, а плате све мање”.

“Биће дубљи џепови у грађана, или у политичара, у неког хоће, а наше је да платимо”.
“Све очекивано, могу да раде шта хоће, да поскупљују колико хоће, народ, као што видите, шути”, коментаришу Добојлије најновије поскупљење.

Реагују и у Удружењу за заштиту потрошача. По њима је нова цијена незаконита. При том, кажу да је одлука о повећању безобразлук.

“Нити има Савјета за заштиту потрошача који треба да да главну ријеч о свему овоме, а ако мене питате, ова одлука је потпуно незаконита, јер не можете се само позивати на Закон о кумуналним дјелатностима”, каже Снежана Шешлија из Удружења потрошача Добој.

Све је по закону, одгвоарају у Градској топлани. Осим усклађивања са законом, нове цијене правдају и поскупљењем угља.

“Ми смо се трудили заиста да не идемо пуно са повећањем. Ако узмете просту компарацију са било којом топланом у окружењу видјећете да смо знатно нижи по цијени”, каже Дејан Старчевић, директор Градске топлане АД Добој.

Увјеравају да нижа цијена гријања привреди није преко леђа грађана, већ покушај да се повећа привредна активност. Цијена за јавне установе остаје иста, 5,80 марака по квадрату. Они којима су нове цијене превисоке могу да прођу нешто јефтиније уградњом калориметра, кажу још у Топлани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана